Winkeliers in Leek gaan samen gratis bezorgen.

De Leekster winkelstraten zijn door de coronacrisis veel leger dan normaal. Winkeliers draaien flink minder omzet. Om de klanten toch te bereiken, begint de Handelsvereniging een #bezorgservice. Lingerie, boeken, bloemen; eigenlijk alles wordt bezorgd.

,,Het is een actie voor alle winkeliers in Leek om hun producten bij de mensen thuis te laten bezorgen", zegt bestuurslid Alwin Piest. "We hebben een telefoonnummer waarop de winkeliers mogen bellen om hun bezorging aan te melden. Er staan vrijwilligers klaar die de spullen wegbrengen en eventueel weer ophalen bij de consument.”

Saamhorigheid

De actie wordt massaal ondersteund door de binnenstadsondernemers in samenwerking met Ambacht media uit Leek. Alwin Piest proeft een grote saamhorigheid: "Iedereen staat tijdens deze crisis in een andere stand. We praten niet meer over kosten, maar maken het gewoon mogelijk."

Rare tijden

Aletta van Alles Kids kinderkleding merkt dat er minder klanten in haar winkel komen. Ze doet van harte mee aan de actie. "Het is een goed initiatief in rare tijden. We moeten creatief zijn en goed voor elkaar zorgen. Ook voor onze vaste klanten die nu niet naar het dorp komen. Het is een extra service en we bezorgen met alle plezier."

 

Wil jij gebruik maken van de bezorgdienst? Neem contact op met jouw favoriete winkel in Leek en zij regelen de rest.