Alles dat je moet weten over IPTV

Aangeboden door: InternetVergelijk.nl

Stel je voor dat je duizenden televisiezenders kunt ontvangen terwijl je maar één abonnement hoeft af te sluiten. Dat klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar is dat wel zo? Nee, eigenlijk niet!

Met IPTV is dit namelijk mogelijk. Hierbij ontvang je het signaal via een IP protocol, terwijl bij de traditionele televisie een signaal wordt verstuurd via een coax kabel. Overigens staat IPTV voor InternetProtocal TeleVision, ook handig om te weten.

Om gebruik te kunnen maken van IPTV heb je wel een aantal dingen nodig, dit zijn dus met name de IPTV signalen. Je kunt dergelijke signalen vinden bij een aantal providers. De aanbieders van de IPTV signalen zijn over het algemeen ADSL en glasvezel providers. Toch heb je niet alleen de IPTV signalen nodig. Een decoder is namelijk ook noodzakelijk, maar gelukkig wordt dit meestal geleverd door de provider. Ook zul je een modem van ADSL of glasvezel nodig hebben om gebruik te kunnen maken van IPTV. De decoder dient hierop aangesloten te worden. Bovendien heb je een SMART TV nodig, op zo’n televisie kun je namelijk IPTV afspelen.

Over het algemeen heb je met IPTV alle zenders die in het pakket van de provider zitten. Hierdoor is het dus aan te raden om voor de aanbieder te kiezen die het beste zenderpakket aanbiedt voor jou. Je kunt dan ook de televisiezenders kijken met behulp van een app. Deze app zorgt ervoor dat je geen decoder nodig hebt, want je kunt de applicatie downloaden op de SMART TV. Met andere woorden, de app is niet te downloaden voor een smartphone maar puur voor de televisie.

Toch is het downloaden van de app op de SMART TV niet voldoende. Alsnog zul je toch wel een IPTV abonnement af moeten sluiten om er gebruik van te kunnen maken. Als je zo’n pakket hebt afgesloten bij een provider dan kun je gebruik gaan maken van de applicatie. Dit moet onder meer geactiveerd worden wat over het algemeen 15 minuten kost. De eerste zeven dagen zijn gratis, hierna moet je per maand circa 10 euro betalen voor de app.