Cursisten en project Alfa-college genomineerd voor landelijke TaalHeldenprijzen

Namens het Alfa-college zijn cursisten Henk Bruinink en Henk Bijholt en het project DigiTaalBeter genomineerd voor de landelijke TaalHeldenprijzen. Bij de Groningse TaalHeldenverkiezingen wonnen Henk en Henk als duo in de categorie cursist en DigiTaalBeter in de categorie Bruggenbouwer.

 

De TaalHeldenprijs is door de Stichting Lezen & Schrijven in het leven geroepen om mensen en organisaties in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor het terugdringen én voorkomen van laaggeletterdheid. Op dinsdag 3 maart reikt prinses Laurentien in Den Haag de prijzen uit.

DigiTaalBeter

Het innovatieproject DigiTaalBeter is een samenwerking tussen verschillende onderwijsteams van het Alfa-college. Simone van Leusden van Educatie & Inburgering, Raymond Versteijnen van de opleiding Mediavormgeving en Erik Elderhuis van de opleiding Marketing & Communicatie sloegen voor dit project de handen ineen. Voor DigiTaalBeter kregen studenten van het Alfa-college ‘echte’ opdrachten op het gebied van laaggeletterdheid. Simone van Leusden is voor de tweede keer genomineerd voor een landelijke TaalHeldenprijs. Vorig jaar won zij samen met Saskia Nijburg van WIJ Oosterparkwijk de Groningse TaalHeldenverkiezingen voor de hen ontwikkelde screeningsaanpak.

Henk en Henk


Cursisten Henk Bruinink en Henk Bijholt volgden lessen bij het Alfa-college en kregen ondersteuning bij een Taalhuis. Daarnaast overtuigden zij dertig collega’s van Iederz om ook op taalles te gaan.