Waardig Wonen wijst mensen met dementie de juiste weg

LEEK – Ruim twee jaar geleden begon Evelien Bax met Waardig Wonen. Een stichting die zich sterk maakt voor de huisvesting van dementerende ouderen met vestigingen in Groningen en Wagenborgen. Dankzij de juiste insteek heeft Waardig Wonen haar sporen ondertussen ruimschoots verdiend.

Tegenwoordig gaat het de goede kant op met Waardig Wonen. Dat komt vooral omdat er steeds meer belangstelling ontstaat voor alternatieve vormen van wonen dan een verpleeghuis als het niet langer mogelijk is thuis te blijven wonen.

Kleinschaliger dan kleinschalig

,,Wij zijn kleinschaliger dan kleinschalig. Je zou denken dat dit onmogelijk is, maar toch maken wij het in de praktijk waar door mensen de persoonlijke aandacht en zorg te geven die ze echt verdienen.’’ Stichting Waardig Wonen biedt kleinschalige, huiselijke woonoplossingen voor mensen met dementie. Huizen voor vier tot vijf bewoners en een liefdevol zorgteam dat 24 uur per dag voor ze klaar staat. Met tijd voor een spelletje, een wandeling of een afspraak buiten de deur. Want waarom zou je je huiskamer niet meer uitkomen als je dementie hebt?

Geen wachtlijst

Waardig Wonen is druk bezig om in meer wijken en dorpen deze mogelijkheid te realiseren, omdat het past in de keten van voorzieningen voor mensen met dementie. ,,Er zijn nu in Groningen en Wagenborgen woningen. In Wagenborgen is nu plaats voor twee nieuwe bewoners. Wij merken dat we nog te weinig bekend zijn. We hebben ook geen wachtlijst, omdat het maar incidenteel voorkomt dat er een plek vrij komt. Iedereen is dolenthousiast over ons concept, maar ze moeten het wellicht nog leren kennen. Iedereen die interesse heeft mag altijd eens vrijblijvend contact zoeken.’’

Nieuwsgierig wat Waardig Wonen voor u kan betekenen? Zoek gerust eens contact of neem voor meer informatie een kijkje op www.waardigwonen.nl. Waardig wonen is te vinden aan de Beetke van Rasquertstraat 61 in Leek en is bereikbaar via 06-29216568.