Hulp bij de online belastingaangifte

Bibliotheken in het Westerkwartier bieden in maart, in samenwerking met Humanitas Westerkwartier, Sociaal Werk de Schans en een aantal administratie- en adviesbureaus uit de regio, hulp bij de online belastingaangifte.

Iedereen die geen professionele hulp kan inschakelen bij de belastingaangifte 2019 via de computer, kan terecht bij het belastingspreekuur in de bibliotheek. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, maar niet beschikken over een computer met internet, biedt de bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik.

Hulp bij de belastingaangifte en het gebruik van computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

Kantoren werken belangeloos mee

Medewerking wordt verleend door Varwijk Administratie & Advies uit Marum, Jan Heijne WDB Administratie en advies uit Marum, Administratiekantoor Schipper uit Zuidhorn, Administratiekantoor Hoeksema uit Grootegast en Kootstra Register Belastingadviseurs en Administratieve Dienstverleners B.V. uit Leek. Deze kantoren werken belangeloos mee om mensen te helpen die zelf geen professionele hulp kunnen inhuren. Medewerkers van Humanitas en Sociaal Werk de Schans zijn aanwezig om informatie te geven over toeslagen, kwijtschelding en om allerlei vragen te beantwoorden.

In het Westerkwartier zijn er op de volgende data gratis belastingspreekuren:

- Dinsdag 3 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Bibliotheek Marum.

- Woensdag 4 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Grootegast.

- Maandag 9 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Bibliotheek Leek.

- Donderdag 12 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn.

- Dinsdag 17 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Leek.

- Donderdag 19 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Bibliotheek Grootegast.

- Dinsdag 24 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn.

- Woensdag 25 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Marum.

Afspraak maken is niet nodig

Afspraak maken van te voren is niet nodig. Dat geldt ook voor de gekozen locatie. Het is belangrijk om in ieder geval ID bewijs, jaaropgaves 2019 en DigiD mee te nemen naar het spreekuur. In de bibliotheken is een overzicht van alle andere mee te nemen papieren gratis verkrijgbaar.