Maskertheater bij Kunstencentrum K38

RODEN Frans Krom geeft zaterdag 14 maart van 10.00 tot 16.00 uur en workshop Maskertheater in Kunstencentrum K38 in Roden. De aanvang is 10.00 uur en de inloop vanaf 9.30 uur. Kosten bedragen 45 euro per persoon en kunnen ter plekke worden betaald. Er is geen pin aanwezig.

Maskertheater is een eigenzinnige manier om maatschappelijke situaties te belichten. Het vindt zijn wortels in de Commedia dell’arte. Deze 16e-eeuwse, Italiaanse toneelvorm was een theatrale reactie op de samenleving. Toespelingen op actuele gebeurtenissen en personen vormden de basis van het toneelspel. De archetypische maskers boden de acteurs de vrijheid alles onverbloemd weer te geven. Dit is nog steeds de kern van maskertheater. Maskertheater is communicatie. Het is eigenzinnig, inspirerend en verleidelijk. Maskers dóen iets met mensen. Ze prikkelen, provoceren en dagen uit.

Meester/specialist Frans Krom neemt de deelnemer op speelse wijze mee in het eigen karakter van het maskerspel. Je leert je bewegingen uit vergroten. Je leert te doen in plaats van te denken aan tekst of beweging. Koffie en thee zijn inbegrepen. De deelnemers dienen zelf een lunchpakket mee te nemen. Aanmelden kan via Wim de Nobel: wdenobel@ziggo.nl.