Veldtoertocht Surhuisterveen met nieuwe route

SURHUISTERVEEN – Mountainbikers kunnen zaterdag 29 februari meedoen aan de zevende editie van de Veldtoertocht Surhuisterveen, een toertocht voor met name mountainbikers.

Na het succes van de vorige zes edities kan een vervolg niet uitblijven. De afstanden zijn 35 en 55 kilometer. Er kan worden gestart tussen 8.00 en 9.00 uur. Inschrijven kan vanaf 7.45 uur in het clubhuis van ’t Fean ’58 aan De Ketting 3, waar ook de start is. Er kan ook online worden ingeschreven via de website www.fietssport.nl. Er wordt weer gebruik gemaakt van Scan&Go. Even scannen en je kunt starten.

Nieuwe paden

De route over onverharde wegen en fietspaden gaat vanaf sportpark ‘t Ketting richting Opende, Kornhorn, het natuurgebied Trimunt en weer terug naar Surhuisterveen. De parcoursbouwers en route-uitzetters Jack Bouw en Emi Nieuwenhuis hebben weer iets moois bedacht. Het is hen gelukt, mede door de prima samenwerking met Staatsbosbeheer en grondeigenaren in de omgeving, een prachtige route samen te stellen waarbij nieuwe paden en wegen voor verrassende wendingen zorgen.

Dit jaar zal ook een deel van de nieuwe, nog te openen mountainbikeroute Marum in de omgeving van Trimunt worden opgenomen in de route. Deze mountainbikeroute wordt op dit moment aangelegd onder leiding van de routecommissie van de vereniging ATB Marum en zal in de loop van het jaar worden geopend. Diverse leden van de toerfietsvereniging TFC Surhuisterveen bieden hulp bij de aanleg van de route.

Douches

De inschrijfkosten voor beide afstanden is 7 euro en leden van de NTFU ontvangen de gebruikelijke korting. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het project ‘Alpe d’Huzes 2020’. Parkeergelegenheid is volop aanwezig, evenals douches. Voor de inwendige mens kunnen deelnemers zowel voor als na de tocht terecht in het clubhuis van ’t Fean ‘58.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Jack Bouw, toertochtcoördinator (06-12258439) of Jan Alserda, secretaris Toerfietsclub Surhuisterveen (06-25067099).