Huldiging jubilarissen kleindierenvereniging ’t Hollandertje

LEEK Tijdens de jaarvergadering van kleindierenvereniging ‘t Hollandertje in Leek werden een viertal jubilarissen in het zonnetje gezet. Drie leden waren maar liefst veerig jaar lid van de KLN (kleindierliefhebbers Nederland) de overkoepelende bond waar ‘t Hollandertje deel vanuit maakt en een lid 25 jaar.

Wethouder Hielke Westra van de gemeente Westerkwartier deelde de bescheiden een speldje met oorkonde en pen met inscriptie uit. 40 jaar lid waren meneer Cazemier uit Bunne, fokker van leghorn patrijs hoenders, meneer Ottens uit Leek , fokker van wyandotte krielen, mevrouw Vogel uit Opende fokster van dwergkonijnen. Cazemier en Ottens ook al veertig jaar lid van ’t Hollandertje. Meneer Palsma uit Niebert is 25 jaar lid van zowel van de KLN als van’t Hollandertje en fokker van wyandotte krielen en barnevelders.

Tijdens de druk bezochte vergadering prees de wethouder de leden voor hun lange staat van dienst bij de vereniging. Op de avond zelf waren meneer Ottens en mevrouw Vogel door ziekte helaas verhinderd zij ontvangen hun bescheiden later