Verliezend Leekster Eagles blijft koploper

SCHAGEN – Leekster Eagles kon het vrijdagavond tegen het wisselvallige Scagha’66 niet bolwerken. In Noord-Holland werd met 6-3 verloren. Halverwege stonden de gasten nog met 2-3 voor. Omdat ook Texel sneuvelde, blijven de adelaars koploper.

De Leeksters stonden binnen twee minuten met 1-0 achter. Stan van der Wal antwoordde enkele minuten later: 1-1. Zes minuten voor de pauze nam Scagha wederom de leiding (2-1), maar ditmaal herstelde Luciano Matulessy het evenwicht: 2-2. Door een eigen treffer namen de Eagles van coach Martijn Alssema de leiding, zodat de rust met 2-3 aanbrak.

Het tweede bedrijf was duidelijk voor Scagha dat wegliep naar 5-3. Met Stan van der Wal als vliegende keeper probeerden de Eagles wel iets terug te doen, maar de formatie uit Schagen gaf geen krimp. Tot overmaat van ramp zag Mehdi Charaf-Eddine in de slotfase rood. Het voor de Eagles verlossende einde kwam bij 6-3.

Jhurrey Margaritha

De rest van deze competitie kunnen de Westerkwartierders beschikken over Jhurrey Margaritha (20). Vorig seizoen kwam de aanvaller nog met Jong FC Groningen uit in de derde divisie. Dit seizoen heeft hij op het veld geen club en ook in de zaal was Margaritha niet actief.

Concurrent Texel’94 verloor thuis verrassend van laagvlieger IFC Zwolle (4-5). Ook nummer drie MSV Zeemacht uit Den Helder trok aan het kortste eind.

Stand aan kop eerste divisie A zaalvoetbal: Leekster Eagles en Texel’94 14-30; Zeemacht 14-25.

Vrijdagavond 21 februari spelen: Leekster Eagles-LTC Assen en ONR-Texel (in Roden).