De Kinderkolonie gaat in reprise

Theatervoorstelling De Kinderkolonie in Veenhuizen gaat in juni in reprise. Na 15 succesvolle en uitverkochte voorstellingen in 2019 is besloten om negen extra voorstellingen in te plannen.

De Kinderkolonie is een voorstelling van theatermaker Jos Spijkers gebaseerd op het gelijknamige boek van Wil Schackmann. Een voorstelling over een ambitieus project uit de 19e eeuw: het opvangen van duizenden weeskinderen uit heel Nederland in het Derde Gesticht van de kolonie Veenhuizen.

Coco Maria

Jongeren en volwassen spelers spelen De Kinderkolonie bij Coco Maria in Veenhuizen, vlakbij de plek waar vroeger het Derde Gesticht stond. Door een stem te geven aan de wezen, worden de wezen van vlees en bloed met hun eigen angsten en verlangens. De voorstelling maakt pijnlijk duidelijk dat ondanks alle goede bedoelingen het project een mislukking werd waarbij de wezen aan het kortste eind trokken.

Theatermaker Jos Spijkers maakte eerder de voorstellingen Uitschot en Koloniekak als locatievoorstellingen bij Coco Maria in Veenhuizen. Theater dat de geschiedenis invoelbaar maakt en tot de verbeelding spreekt.