Linoek van Dongen wint regionale ronde voorleeswedstrijd

LEEK Linoek van Dongen van basisschool Van Panhuys uit Leek heeft woensdagmiddag de regionale ronde van de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Leek. De winnaar zal binnenkort het Westerkwartier vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2020.

De tien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Henriette Bolt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Uitspraak, verstaanbaarheid en tempo

Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Een deskundige jury bestaande uit Sandra de Wit, gemeenteraadslid, Esther van der Molen, pedagogisch medewerker en Giny Everts, leesconsulent, had een moeilijke taak. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Sandra de Wit gesproken.

Linoek las een fragment voor uit het boek Mees Kees op kamp van Mirjam Oldenhave. De jury vond dat “het publiek aan haar lippen hing”. Linoek zal één van de deelnemers zijn aan de halve finale die op 11 maart 2020 gehouden zal worden in de Bibliotheek van Bedum.