Laat je inspireren door deze tuintips

Aangeboden door: hovenier-weetjes.nl

Eens in de zoveel tijd is het fijn om je tuin goed op te knappen. Onkruid wieden, groene aanslag verwijderen en planten snoeien: het hoort er allemaal bij. Daarnaast zijn er ook nog de leuke klusjes. Denk aan nieuwe planten poten en de decoratie van je tuin veranderen. Misschien bieden deze tuintips wel wat extra inspiratie.

Kies voor duurzaam

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema, ook als het om je tuin gaat. Er zijn allerlei manieren om jouw achtertuin te verduurzamen. Vervang je huidige verlichting bijvoorbeeld voor lampen die op zonne-energie werken. Ben je van plan om binnenkort een nieuwe tuin te ontwerpen? Probeer dan zoveel mogelijk tweedehands materialen te gebruiken. Zo zijn oude tegels prima wanneer je nieuw straatwerk aan wilt leggen. Heb je vrienden of familieleden die hun planten of struiken weg willen doen? Geef deze dan een nieuw plekje in je eigen tuin.

Creëer seizoensgebonden decoraties

Ieder nieuw seizoen biedt een mooie kans om je tuin op te fleuren. Zo zijn er enkele decoraties en kleuren die het beste tot hun recht komen in de lente, terwijl de winter om een totaal ander kleurenpalet vraagt. Maak seizoensgebonden decoraties door bijvoorbeeld je eigen kransen te maken. Deze hang je aan je schutting en geven je tuin een prachtige uitstraling. Vervang ook de kussens van je tuinmeubels ieder seizoen: pasteltinten in de lente, felle kleuren in de zomer, donkere kleuren in de herfst en warme kleuren in de winter.

Leg een wilde tuin aan

Ben je geen liefhebber van moderne tuinen die tot in de puntjes verzorgd zijn? Dan is een wilde tuin misschien wel iets voor jou. Bij deze tuinen laat je de natuur zijn gang gaan, maar dan wel op een mooie manier. Vervang je gazon voor een mooie bloemenweide waar talloze bloemensoorten door elkaar groeien. Haal oude tegels uit de grond en leg paden aan met boomschors. Gebruik inheemse planten en kies voor plantensoorten die bijen en vlinders aantrekken, zodat er een klein ecosysteem ontstaat.

Versier je tuin met een vijver

Voor veel mensen is een vijver de ultieme toevoeging aan hun tuin. Een klein stukje water zorgt voor rust, levendigheid en ontzettend veel sfeer. Maak een vijver gevuld met waterplanten en laat eventueel wat vissen los in het water. Het vergt wat onderhoud en kennis, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.