Concert door Duo Nesje op borg Nienoord Leek

LEEK – In de concertreeks Muziek op De Borg verzorgt het duo Nesje op zondag 23 februari een concert van 14.30 tot 16.30 uur op borg Nienoord Leek.

Een concert met bijzondere musici met bijzondere instrumenten op een bijzondere locatie Karakteriserend voor de klank van Nesje is het samensmelten van het warme en rustgevende van de darmsnaren op de kleine harp en de rozenhouten toetsen van de marimba. Het repertoire van dit duo is speciaal op deze combinatie afgestemd; nagenoeg alle werken zijn ofwel eigen arrangementen, ofwel eigen composities. Op zondagmiddag 23 februari brengt Nesje een variatie aan Nederlandse, Franse en Italiaanse composities ten gehore.

Jelena Veskovic en Edwin van der Wolf zijn sinds hun afstuderen in 2015 professioneel actief en beiden hebben een breed werkveld opgebouwd. Ze geven les in het Noorden, geven concerten en dirigeren. Beide musici zijn op muzikaal gebied actief in het Westerkwartier: Jelena Veskovic is dirigent van het Leekster koor InBetween en Edwin van der Wolf is als docent verbonden aan Kunstbedrijven Westerkwartier.