Galerie KunstHof brengt expositie Mello Wit

Bij Galerie KunstHof in Grootegast wordt vrijdag 21 februari om 19.00 uur een nieuwe expositie geopend met olieverfschilderijen van de kunstenaar Mello Wit uit Groningen.

Mello Wit is geboren en getogen in de stad Groningen op 22 september 1948. Later heeft hij daar de technische school doorlopen. Achteraf was dat toch niet de juiste beslissing. Toen werd hij voor de keus gesteld: doorleren of werk zoeken. Uiteindelijk heeft hij toch gekozen voor het laatste om na een paar jaar in een autogarage te hebben gewerkt te gaan solliciteren bij de posterijen (toen nog PTT). Daar heeft hij altijd met plezier gewerkt.

Omdat hij toch een beetje kunstzinnig was en gevoel had voor tekenen, maakte hij bij de PTT elk jaar kersttekeningen voor diverse afdelingen en maakte in zijn vrije tijd ook al olieverfschilderijen. Mello is inmiddels met pensioen en legt zich nu helemaal toe op het maken van olieverfschilderijen. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en maakt voornamelijk werken in figuratieve vorm en schildert bij voorkeur landschappen en stillevens en soms portretten. Ideeën haalt hij uit eigen fotomateriaal, fantasie en door gewoon goed om zich heen te kijken. Thuis werkt hij alles uit omdat hij dan geen last heeft van weersomstandigheden. Zo komen deze kunstwerken tot stand met een eigen handtekening die bij de schilder past.

De galerie aan de Hoflaan 1 in Grootegast is na de opening elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur en op afspraak via telefoonnummer 0594-852275. Voor meer informatie zie www.galeriekunsthof.nl