Alzheimercafé in Het Hooge Heem

GROOTEGAST - Alzheimercafé Westerkwartier houdt donderdag 20 februari een bijeenkomst in Het Hooge Heem in Grootegast.

Dit café heeft als thema: In beweging blijven met dementie. Gespreksleider Franklin Roos gaat in gesprek met fysiotherapeut Ineke Meyer. Zij is werkzaam bij het fysiotherapeutisch centrum de Balans in Leek.

Sociaal contact

De bijeenkomst gaat over het belang van beweging bij dementie. Het stimuleert sociaal contact waardoor mensen met dementie zich minder geïsoleerd voelen. Regelmatig bewegen bevordert spierkracht en coördinatie, wat het aantal valongevallen vermindert. Regelmatig bewegen is goed voor de stoelgang en verbetert de slaap.

Trefpunt

Mensen met dementie gaan beter in hun vel zitten en hebben minder last van angst, onrust en stemmingswisselingen Het Alzheimer Café Westerkwartier is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en andere belangstellenden van welkom. Dit seizoen worden er 18 café avonden georganiseerd op verschillende plaatsen in het Westerkwartier. Het café van 20 februari wordt gehouden in de grote zaal van het zorgcentrum Het Hooge Heem aan de Gast 4 in Grootegast en is gratis toegankelijk.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, waarna het programma om 19.30 uur begint.