Bijeenkomst Rouwgroep Noord-Nederland

Rouwgroep Noord-Nederlang houdt zondag 1 maart een bijeenkomst voor iedereen die een dierbare heeft verloren. Opgeven voor de bijeenkomst kan bij Alie Meier via 06-23667593 of rouwgroepnoordnederland@gmail.com.

Zo’n drie jaar geleden startte Meier de rouwgroep begonnen omdat ze merkte dat in haar omgeving mensen, die een dierbare hadden verloren, behoefte aan persoonlijk contact. In 1998 verloor Meier haar eerste echtgenoot door een hartstilstand. Doordat zij toen een bijeenkomst bezocht voor lotgenoten kwam ze erachter hoe belangrijk het is om lotgenoten te ontmoeten. ,,Ik ontmoette mensen die me écht begrepen en snapten wat ik voelde. Nadat ik hertrouwde en gezinsuitbreiding had gehad overleed onze oudste zoon en zijn vriendin door koolmonoxidevergiftiging op Eerste kerstdag 2010. Na een tijdje heb ik opnieuw contact gezocht met lotgenoten, ook voor mijn kinderen. Wederom voelde het zó goed; het voelt bijna als thuiskomen als je in gesprek komt met mensen die ook een dierbare zijn verloren.’’

Vanwege haar ervaringen organiseert Meier inmiddels met drie andere personen twee rouwbijeenkomsten per jaar. Deze worden altijd goed bezocht en twee van de meest gehoorde uitspraken is “waardevol” en “eindelijk mensen die me echt begrijpen”. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er in kleine groepjes met elkaar gepraat. De bijeenkomsten staan écht in het teken van het ontmoeten van lotgenoten. Ook worden er thema’s als ‘speciale dagen’, ‘praktische/algemene zaken’, ‘geloof en zingeving’.