Leekster Eagles komt met de schrik vrij

ZWOLLE – Leekster Eagles nam vrijdagavond in Zwolle een lastige horde. Tegen het de laatste tijd redelijk presterende IFC behaalde de formatie van coach Martijn Alssema een benauwde 3-4 zege. Op de eerste speeldag was het in Sportcentrum Leek een stuk eenvoudiger gegaan (5-1).

De topper Texel’94-Zeemacht eindigde in 4-3, waardoor de club uit Den Helder in de titelstrijd flinke averij opliep. In Zwolle zette Delano Dussel de bezoekers uit Leek op 0-1. De thuisclub bleek allerminst aangeslagen en onder luid gejuich viel de niet onverdiende gelijkmaker: 1-1. Dankzij belofte Stan van der Wal stonden de Westerkwartierders in de pauze echter voor: 1-2.

Taai verweer

Ook na rust bood IFC taai verweer en de 2-2 bleef dan ook niet uit. Door toedoen van Fabio de Matos Fernandes namen de adelaars voor de derde maal de leiding (2-3). Karim Layeb vergrootte de marge tot 2-4, maar de Zwollenaren weigerden te capituleren. Eén van de gastheren leidde een razend spannende slotfase in (3-4), maar onder het beproefde motto ‘vrouwen en kinderen eerst’ bleef Leekster Eagles overeind.

Vrijdag 31 januari heeft de club geen competitieverplichtingen. Op 7 februari volgt in Roden de derby tegen ONR (20.30 uur). Stand aan kop 1e divisie A: Texel’94 12-30, Leekster Eagles 12-27, Zeemacht 12-24.

Wessel Aslander