Sparta bindt ook WWC aan de zegekar

ZEVENHUIZEN De Zevenhuister hoofdmacht van Sparta speelde zaterdag in het Friese Oosterend tegen het onbekende WWC. WWC had de afgelopen weken aardig wat punten verzameld en stond op een mooie vierde plaats maar met zicht op koploper Sparta.

Sparta opende fel en daardoor kwam de 0-1 ook als eerst op het scorebord. Daarna was het WWC dat het initiatief nam, maar Sparta liet nimmer het hoofd hangen en zo werd het in de eerste helft vooral stuivertje wisselen. Sparta maakte de minste fouten waardoor er bij een 9-10 stand de kleedkamer werd opgezocht.

Coach Van der Lei was lovend over zijn pupillen en gaf zijn spelers mee dat er vooral zo door gegaan moest worden. Hard werken en de juiste keuzes maken. Iets wat de afgelopen weken moeilijk lukte.

Na rust was Sparta even helemaal de draad kwijt. Ballen werden niet gevangen en WWC wist de achterstand om te buigen in een 13-10 voorsprong. Via een aantal tactische wissels was het Sparta dat veerkracht toonde en bij 17-16 vier keer op rij wist te scoren. Daarna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld en floot scheidsrechter Wiegersma af bij een 19-21 eindstand!