Foppe de Haan geeft gasttraining

LEEK Foppe de Haan verzorgt woensdag 29 januari een demonstratietraining voor de leden van het Walking Football VEV’67. Aanvang is 10.00 uur en vanaf 9.30 uur kan een ieder binnen lopen. Het project Walking Football VEV’67 is nu inmiddels 2 jaar een vast gegeven in Leek en Omstreken. De animo om deel te nemen is groot want er zijn inmiddels 34 actieve Walking voetballers.

De mannen hebben al verschillende keren aan festivals meegedaan. Het gaat tijdens een festival niet om het perse winnen. Het gaat namelijk veel meer om de sociale contacten. Daarnaast is lekker bewegen met elkaar in de buitenlucht zeker een meerwaarde. Mannen en vrouwen van boven de 60 jaar kunnen deelnemen. Geïnteresseerden kun bij VEV ‘67 eerst een viertal keer meetrainen. De training begint met een heuse warming up, waarbij het gehele lichaam wordt gebruikt om fit te worden. Daarna wordt de bal met een pass- en trapoefening worden beroerd. Tot slot worden er drie korte partijen van ongeveer 10/12 minuten gespeeld.

De vv. Roden wil graag ook met een Walking Football beginnen. Het nieuwe kunstgrasveld biedt hiervoor de mogelijkheden. Hiervoor is de club op zoek naar actievelingen uit de Gemeente Noordenveld die dit eens willen proberen. Opgeven via Johan Wardenier, 0652001046.