Politiebureau in Leek sluit deuren voor verbouwing

Het politiebureau aan de Waezenburglaan in Leek sluit vrijdag 14 februari tijdelijk zijn deuren. Dit vanwege een verbouwing die naar verwachting twee jaar in beslag neemt.

Door de gemeentelijke herindeling is het basisteam Groningen Ommelanden West gewijzigd in het basisteam Westerkwartier. Voor dit nieuwe basisteam is gekozen voor een centraal politiebureau in Leek. Het huidige bureau in Leek moet daarvoor verbouwd worden.

Tijdens de verbouwing werken politiemedewerkers vanuit het politiebureau in Zuidhorn. Na de verbouwing zal het bureau in Leek in gebruik worden genomen. Het huidige bureau in Zuidhorn verdwijnt dan als politielocatie.

Meer flexibel werken

Om de dienstverlening richting de burgers van het Westerkwartier niet in het geding te laten komen, gaat het basisteam Westerkwartier meer flexibel werken.

Door effectiever gebruik te maken van digitale middelen, zijn politieagenten toch al minder aan een bureau gebonden om de burger te bedienen. Een groot deel van het contact met de politie gebeurt tegenwoordig al via digitale wegen.

Voor burgers die digitaal minder vaardig zijn, wordt gedacht aan contactmomenten in een wijk, waarbij een (wijk)agent aanspreekbaar en bereikbaar is.