Stratentoernooi Bowling Vereniging Marum

MARUM Bowling Vereniging Marum houdt speciaal voor de bewoners van de Gemeente Westerkwartier voor de tweede keer, een speciaal bowling toernooi, waarbij samenzijn, gezelligheid en sportiviteit voorop staan.

De vereniging is al meer dan 35 jaar een begrip in Marum en omstreken. Het toernooi vindt plaats op de bowlingbanen in de Kruisweg Marum. De voorrondes worden gehouden op 20, 21 en 27 maart in de avond en de grote finale is op zaterdagavond 28 maart.

Uniek

Volgens één van de organisator Jan Zandvliet is dit stratentoernooi is uniek gebeuren binnen de bowlingwereld. Het is in 2019 voor de eerste keer in Marum georganiseerd en was ook voor het eerst in Nederland Het is de bedoeling dat buren, vrienden, familie of collega’s uit de Gemeente Westerkwartier de sportieve strijd aan gaan voor de titel ‘beste Bowlingstraat 2020’.

Bovendien kan (bijna) iedereen deelnemen aan het spel; fysieke inspanningen zijn beperkt en meedoen levert vooral veel plezier op voor iedereen. De Kruisweg levert op de speelavonden zes geweldige topbanen en men kan gratis gebruik maken van speciaal schoeisel en bowlingballen.

Aangepaste puntentelling

Op de website van de B.V.M. staan de spelregels. Ook is de puntentelling aangepast zodat iedereen een kans maakt om te winnen. Kortom, alles bij elkaar een geweldige kans om onder het genot van een hapje of een drankje, oude of nieuwe dorpsgenoten te ontmoeten.

Aan de thuisblijver is ook gedacht. Op de speelavonden is er een Livestream om thuis vanaf de pc de wedstrijden te volgen. Opgeven kan via de website.

www.bowlingmarum.nl