Vierde oogst inzamelactie ‘Bloedserieus’ bij de Voedselbank gebracht

Grootegast - Voor de vierde keer hebben Mariël de Bruijn en Myra Eeken-Hermans woensdagochtend een lading maandverband en tampons gebracht bij de Voedselbank Westerkwartier in Grootegast.

Dit keer kwamen ook de twee stagiaires Hannah van der Hoek en Bente Zwama mee. Het viertal zal de komende maanden regelmatig aandacht vragen voor de inzamelactie ‘Bloedserieus’ in het Westerkwartier. ,,We gaan in ieder geval met de inzameling door tot 8 maart (internationale vrouwendag) en dan bepalen we of de actie door blijft lopen.

11 Inzamelpunten

,,Tot nu toe hebben we van de 11 inzamelpunten in de gemeente al flink wat maandverband en tampons kunnen ophalen voor de klanten van de Voedselbank,” vertellen de dames. ,,Aangebroken verpakkingen zijn ook van harte welkom, maar dan wel graag van maandverbandjes of tampons die ook individueel verpakt zijn. Incontinentiemateriaal treffen we ook aan in de inzamelmanden, maar dat kunnen we hier helaas niet voor gebruiken.’’

De dames roepen de Westerkwartierders op om dameshygiëne-producten in te zamelen voor de meisjes en vrouwen die dit niet of nauwelijks kunnen betalen. ,,Wij halen de ingezamelde producten regelmatig op en brengen deze naar de Voedselbank Westerkwartier. Zij zorgen ervoor dat het goed terecht komt. Mocht er heel veel ingezameld worden, dan worden de producten verspreid over de andere Groningse voedselbanken,” aldus de dames.

De inzamelpunten in Grootegast zijn Woonzorgcentrum Het Hooge Heem en de Bibliotheek.