Verwarring alom: gaat de bus vandaag nou óm of dóór Aduard?

Busafhankelijke Aduarders zijn ontevreden over de ov-bereikbaarheid van het dorp.

,,Zeg Qbuzz, is het misschien mogelijk dat lijn 35 consequent door Aduard rijdt of consequent eromheen? Het is nu elke ochtend gokken of de bus wel of niet door het dorp heen komt!’’ Deze tweet is veelzeggend voor hoe diverse inwoners van Aduard de busverbinding in het dorp ervaren.

Kritische kanttekening

Dinsdag 7 januari zou de normale dienstregeling worden hervat, nadat vervoermaatschappij Qbuzz Aduard maandenlang had gemeden wegens wegwerkzaamheden in het centrum. Busafhankelijke inwoners zouden eindelijk niet meer naar de noodhalte net buiten het dorp hoeven te lopen, pal naast de nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal.

Positief nieuws, zei bestuurslid Fred den Haring van Dorpsbelangen Aduard onlangs. Aangevuld door de kritische kanttekening: ,,Ik moet nog maar zien of de bus straks daadwerkelijk weer door het dorp rijdt.’’ Die opmerking bleek terecht. Afgelopen week manoeuvreerden buschauffeurs hun voertuigen geregeld richting de noodhalte in plaats van het centrum.

Het blijft mensenwerk

In reactie op klachten hierover, liet Qbuzz via sociale media weten dat sommige chauffeurs nog niet op de hoogte waren van de koerswijziging. ,,Het is en blijft mensenwerk’’, voegt woordvoerder Michel van der Mark daar nu aan toe. ,,Als je al maandenlang een bepaalde route volgt, dan raak je eraan gewend.’’

Na intern onderzoek lijkt het volgens hem te gaan om incidenten, niet om stelselmatig het omzeilen.