Met een sportschool in je garage hoef je nooit meer abonnementskosten te betalen!

Aangeboden door: VekaVloeren.nl

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een ruimte in hun huis om te bouwen tot een minisportschool. Dat heeft allerlei voordelen. Zo hoef je natuurlijk geen abonnementskosten meer te betalen bij de sportschool, waardoor je je investering vrij snel terugverdient.

Bovendien hoef je nooit meer te wachten totdat iemand klaar is met de gewichten, het bankje of het apparaat waar jij graag mee aan de slag wilt. Tot slot ben jij de enige die je spullen gebruikt, waardoor deze veel langer meegaan en mooi blijven. Tot slot hoef je ook niet meer de deur uit, maar kun je gewoon lekker thuis sporten. Dat scheelt tijd en je hoeft nooit meer door de regen! Er zitten dus ontzettend veel voordelen aan een eigen trainingsruimte. Maar, hoe realiseer je zo’n plek voor jezelf? Je leest het hieronder!

De vloer

Allereerst moet je beginnen bij de vloer. De staat van de muren en het plafond is, mits deze niet teveel stof afgeven, niet zo heel erg belangrijk. De garagevloer juist wel! Deze moet stevig en vlak zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je gewichten laat vallen wil je dat deze de vloer niet beschadigen. Belangrijker nog is dat de vloer volledig vlak moet zijn. Wanneer je je spullen gaat plaatsen en al helemaal wanneer je begint met trainen is het ontzettend vervelend wanneer zowel jij als je apparatuur niet recht staan. Een vlakke vloer is dus je eerste prioriteit wanneer je een trainingsruimte in je garage gaat maken.

Je apparatuur en benodigdheden

Wanneer de vloer geregeld is moet je natuurlijk je apparatuur aanschaffen. Een rek, stang en gewichten zijn daarbij de beste eerste keuzes. Voeg er enkele dumbbells en een bankje aan toe en je kunt al ontzettend veel verschillende trainingen doen. Om ook aan je conditie te werken is een roeimachine een veilige keus, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een crosstrainer of stationaire fiets, afhankelijk van je eigen voorkeur.

Verwarming en verkoeling

Om lekker te kunnen trainen wil je niet in een ijskoude ruimte aan de slag gaan tijdens de winterperiode. Anderzijds is het ook niet prettig wanneer je oververhit raakt tijdens het trainen in de zomer. Kijk dus goed naar een manier om het klimaat in je garage enigszins comfortabel te maken, zowel met betrekking tot de winter als de zomer!

Je eigen sportschool in de garage

Nu kun je zelf aan de slag met een sportschool in je eigen garage. Heel veel succes!