Museumplein in Grootegast trok vorig jaar 25.000 bezoekers

Het Museumplein in Grootegast ontwikkelt zich tot een publiekstrekker van formaat. Vorig jaar trok deze attractie ruim 24.500 bezoekers.

Het Museumplein biedt huisvesting aan drie attracties. Dat zijn het LegioMuseum dat al vier jaar zetelt in Grootegast, het VictoryMuseum dat eind 2018 uit de stad Groningen overkwam en de Museumdrukkerij die eind 1018 haar poorten opende.

Jonge gezinnen

Bestuursvoorzitter Henk Roede van het Museumplein is ingenomen met het bezoekerstal in 2019.. Met name het LegioMuseum trekt volgens hem steeds meer jonge gezinnen die vaak ook weer terugkomen. Het LegioMuseum trok in 2017 nog 18.000 bezoekers. De meeste gasten komen volgens hem voor het LegioMuseum. ,,Het entreebewijs verschaft tevens toegang tot het Victorymuseum dat de oorlogsgeschiedenis van Noord-Nederland in beeld brengt, en de Museumdrukkerij.

Extra toeloop in verband met 75 jaar bevrijding

Roede verwacht dat het Museumplein over enkele jaren uitkomt op jaarlijks 30.000 bezoekers. ,,Wij rekenen dit jaar op extra toeloop naar het Victorymuseum in verband met de viering van 75 jaar bevrijding. We verwachten busladingen vol scholieren in de loop van dit jaar. Dat tikt lekker aan.’’