Hein Bekenkamp Koninklijk onderscheiden

Burgemeester Koen Schuiling reikte vrijdagmiddag op Borg Nienoord in Leek een Koninklijke onderscheiding uit aan Hein Bekenkamp. Dit gebeurde na afloop van de lezing over de totstandkoming van het boek ‘Een leven vol rijtuigen’, dat door de heren Bekenkamp en Pruiksma, directeur Nationaal Rijtuigmuseum en Borg Nienoord, is geschreven.

Bekenkamp is sinds 1965 vrijwilliger voor Museum Nienoord, Borg en Nationaal Rijtuigmuseum.

De lobbyist

Door zijn vele activiteiten achter de schermen, werd hij de ‘lobbyist’ genoemd. Projecten geïnitieerd door Bekenkamp werden van concept tot rapportage en van inkoop tot de afwas goed geregeld. Sinds zijn pensionering is hij hoffotograaf van het museum.

Sinds 1974 zet Bekenkamp zich ook in voor de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken Groningen. Hij verzorgt niet alleen de communicatie- en PR-werkzaamheden, maar was van 1982 tot 1997 ook Hoofdpiet. Vanaf 2009 is hij voorzitter van de Sint-Martinuscommissie en heeft hij ook veel nieuwe initiatieven ontplooid. Zoals het aanbieden van de jaarlijkse maaltijd aan dak- en thuislozen in de Martinikerk.

In Haren is Bekenkamp sinds 2010 bestuurslid van de Culturele Raad Haren. De Raad organiseert jaarlijks ruim 25 evenementen die gemiddeld door 75 personen worden bijgewoond.

In 2010 is de Stichting Bezoekerscentrum klooster Yesse opgericht. Vanaf het eerste moment is Bekenkamp een trouw bestuurslid die nieuwe ideeën bedenkt om het bezoekerscentrum op de kaart te zetten.

Daarnaast is Bekenkamp sinds 2003 secretaris van de Stichting Heerlijkheid Harssens en was hij in de periode 2012-2015 hoofdredacteur van het boek ‘Wachtwoord Vindicat’ waarin de geschiedenis van het Groninger Studenten Corps Vindicat beschreven staat.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bekenkamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.