Nieuw-Roden-EKC voor derde keer vrouwenfinale

LEEK De vrouwenfinale van het Leekster Voetbalgala gaat voor de derde keer op rij tussen Nieuw-Roden en EKC. In de halve finale versloeg de talentenploeg uit Noordenveld FC Grootegast, terwijl de vrouwenploeg uit Eenrum en Kloosterburen afrekende met JV Oostenburg.

De twaalf overgebleven teams streden vrijdagavond in een goed gevuld Sportcentrum om een plek in de finale. In Poule P toonde EKC zich de sterkste. De rood-zwarten wonnen alle drie duels. Roden eindigde knap als tweede, voor JV Oostenburg en TLC. In Poule Q werd De Wilper Boys groepswinnaar, Marum eindigde als tweede, voor Oerterp en NEC Delfzijl. Poule R werd een prooi voor titelhouder Nieuw-Roden, dat FC Grootegast voor bleef, evenals Haulerwijk en Opende.

Penaltythriller

In de eerste kwartfinale scoorde EKC tegen Oerterp al na 10 seconden. Het werd uiteindelijk een eenvoudige 5-0 zege voor de Groningers. De Wilper Boys verloor nipt van Oostenburg. De resterende kwartfinales, Nieuw-Roden-Marum en Roden-Grootegast, eindigden beiden in 1-1. Strafschoppen moesten de winnaar aanwijzen. Nieuw-Roden-Marum werd een ware penaltythriller. Na een ellenlange serie en een bizar slot (met missers over en weer) schoot Larissa Nijland de blauwhemden uiteindelijk naar de winst. Grootegast en Roden troffen aan het eind van hun serie de paal. Doordat Roden nog een keer miste, kon het groene kamp juichen.

Eigen doelpunt

In de halve finale zette EKC Oostenburg voor de tweede keer aan de kant, door onder meer twee treffers van Sarah Rijzinga: 3-0. In de tweede halve finale kwam Nieuw-Roden, dat het beslist niet cadeau kreeg, zelfs op achterstand tegen het sterke Grootegast, door Jessica Ploeg. Het antwoord kwam even snel, via Amber van der Donk, na een geweldige pegel: 1-1. Na een ongelukkig eigen doelpunt viel het doek voor het moegestreden Grootegast en werd het nog 4-1. Nieuw-Roden staat dus voor de vijfde keer in de finale en voor de derde achtereenvolgende keer tegen EKC. De eindstrijd wordt gespeeld tijdens de Gala-avond op zaterdag 11 januari.

Voor meer informatie: www.lvgala.nl