Tweede ‘Feanster Open’ Dartstoernooi groter opgezet

SURHUISTERVEEN - Na het succes van het eerste ‘Feanster Open’ dartstoernooi komt er vrijdagavond 3 januari (vanaf 18.30 uur) en zaterdag 4 januari (14.30 uur) een vervolg in Zalencentrum De Lantearne.

,,De reacties waren vorige keer zo positief, dat we eigenlijk meteen hebben besloten om er een vervolg aan te geven”, zegt Wouter Numan. De eerste keer was een probeersel, zegt de voorzitter van het organisatiecomité. ,,Wat kon je er van verwachten, is er genoeg belangstelling van de kant van de deelnemers? Wij hadden er geen idee van.” Tot grote tevredenheid van de organisatie stonden er maar liefst 55 koppels – waaronder een drietal uit Duitsland - op de deelnemerslijst.

Werd het toernooi vorig jaar op één dag afgewerkt – het betrof alleen een koppeltoernooi - de tweede editie is groter van opzet en over twee dagen verdeeld. Vrijdagavond is er weer het koppeltoernooi, terwijl er nu op zaterdag een singletoernooi wordt gehouden. ,,Er wordt gespeeld op maar liefst 24 banen, verdeeld over twee zalen”, laat medecomitélid Sander van der Veen weten. ,,De halve finales en de finales worden op het podium gespeeld, waarbij de wedstrijd op een groot scherm te volgen is. Vorig jaar gebeurde dat in een fantastische sfeer, dit jaar zal het niet anders zijn.”

De eerste editie van het koppeltoernooi werd gewonnen door Willem Zeeman en Sander Debreczeni uit Drachten. De concurrentie is deze keer echter groot. Op de deelnemerslijst staan onder andere Luke van der Kwast en Frans Harmsen, inmiddels een grote naam in het dartswereldje. Ook de jonge Jurjen van der Velde uit Zevenhuizen – wereldkampioen en Europees kampioen bij de jeugd - komt weer naar Surhuisterveen. De Groninger staat bekend als een groot talent en gaat op voor een carrière als prof.

Professionele aanpak

De organisatie wordt ondersteund door dartspromotor Harm Jan Smid, uitbater van Darts Centre Groningen. ,,Hij geeft ons de nodige adviezen en regelt de organisatie rond de wedstrijden, een professionele aanpak dus”, licht Sander van der Veen toe. De toegang voor het publiek is beide dagen gratis.

Deelnemers kunnen zich nog opgeven via feansteropen@gmail.com. Aanmelden kan ook beide dagen tot een half uur voor het begin van het toernooi.