3 must see locaties rond Groningen

Aangeboden door: Easyterra

Dat Groningen een bruisende studentenstad is, dat is geen nieuws. Dat er rondom Groningen enorm veel bijzondere plekken te bezoeken zijn, weten veel minder mensen. Daarom een rondje buiten de stad met drie inspirerende plekken om naartoe te gaan.

Museum De Buitenplaats, Eelde

Vergeet het Groninger Museum, ga naar Museum De Buitenplaats in Eelde. Heb je geen auto tot je beschikking dan is auto huren Groningen een aanrader. Het brengt je met gemak bij het eerdergenoemde museum. Een museum met een bijzonder verhaal en een heel bijzonder gebouw, in 1971 gekocht door het echtpaar Jos en Janneke Groeningen. Het was een ernstig vervallen zeventiende eeuwse woning, Nijsinghhuis genaamd.

De restauratie van het huis liep uit op een ander plan: de bouw van een museum voor de groeiende collectie hedendaagse figuratieve, realistische kunst van het echtpaar zelf. Het werd uiteindelijk in 1996 opengesteld, inclusief de tuinen rondom.

Het museumpaviljoen is een organisch vormgegeven gebouw dat opgaat in de omgeving. Het dak is begroeid met sedum, en de aflopende daken gaan vloeiend over in de museumtuin. Jaarlijks worden er vier tentoonstellingen gehouden van hedendaagse kunst.

Op expeditie bij het Lauwersmeer

Trek je verder de provincie in, huur dan een auto via Easyterra en begeef je richting het Lauwersmeer. In de winter overigens net zo mooi als in de zomer, dus het weer kan geen spelbreker zijn. Dit Nationale Park biedt alles wat je van de natuur verwacht. Oer en verstillend. Tegelijkertijd kun je er ook deelnemen aan alle mogelijke activiteiten zoals een landrover natuur safari en zeehonden-, rescueboot- en Dark Sky expedities.

Even over die landrovertocht. Je kunt er met acht passagiers in rijden. Dat wil zeggen; over paden waar je normaal niet zo snel komt met een ‘gewone’ auto. Je gaat echt offroad, waar je overigens zomaar oog in oog kan komen te staan met een kudde Schotse Hooglanders. Ook wilde paarden kun je tegenkomen. Need we say more. Als dit geen puur natuur is!

Langs herenboerderijen in Oldambt

Nu we het toch over autorijden hebben… als je die huurauto tot je beschikking hebt, is het geweldig leuk om langs verschillende boerderijen te gaan toeren. Er is een speciaal uitgezette tocht die je voert langs de huizen van welvarende herenboeren. Met name Oldambt staat er vol mee.

In een voormalige herenboerderij in Midwolda is nu een restaurant gevestigd. Het ziet er fantastisch mooi uit en je kunt er ook nog heerlijk eten of gewoon een kopje koffie drinken. En je leert over de tijd dat de herenboeren de scepter zwaaiden over dit deel van Groningen.