Team Pretty Smart Power Girls uit Noordhorn wint Coevorder regiofinale First Lego League

Coevorden/Noordhorn - Het team Pretty Smart Power Girls uit Noordhorn won zaterdag de regiofinale van de First Lego League. De regionale eindstrijd was bij scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden. Het Drenthe College was medeorganisator. Er deden liefst 28 equipes mee.

De finale van de Benelux wordt zaterdag 25 januari gehouden in Breda. Mét de Pretty Smart Power Girls, die met een bokaal van lego op zak Coevorden achter zich lieten. Het team City Improvers werd tweede.

City Shaper was zaterdag het thema van de robotwedstrijd en de samenwerking tussen de kwalitatief sterke Pretty Smart Power Girls was prima. Hoe kan een betere toekomst voor iedereen worden vormgegeven? Met die vraag gingen de deelnemende teams aan de slag. Er waren zaterdag groepen uit het voortgezet onderwijs en basisonderwijs van de partij. Zij streden tegen elkaar met zelfgebouwde robots van Lego. Op het techniekplein in De Nieuwe Veste konden leerlingen kennismaken met techniek zoals het maken van karretjes met skeelerwielen.

Vijfde deelname

De regiofinale werd zaterdag geopend door de Coevorder wethouder Jan Zwiers, die hamerde op het belang van techniek, samenwerken en elkaar helpen. Wethouder Jeroen Huizing reikte op zijn beurt ’s middags de hoofdprijs uit aan de winnaars uit het Westerkwartier. Het was alweer de vijfde deelname van de groep uit Noordhorn, dat onder de rook van Zuidhorn ligt. Joost Engel kijkt namens De Nieuwe Veste terug op een gezellige en ontspannen dag, die volgens hem zeker een vervolg krijgt.