Niet meer uit de bocht in Niebert: gemeente neemt maatregelen in Carolieweg

Een wegversmalling in de Carolieweg in Niebert moet voorkomen dat auto’s uit de bocht vliegen om vervolgens in de tuin van een aanwonende familie te belanden.

In tien jaar tijd deed dit soort incidenten zich vijf tot zesmaal voor in de tuin van de familie Spannagel-Steggink. Na een publicatie eind vorige week in deze krant gingen twee verkeersambtenaren van de gemeente Westerkwartier afgelopen maandag in gesprek met de vijf buurtbewoners.

Tijdelijke maatregel

Tijdens dit gesprek zijn meteen spijkers met koppen geslagen: al op korte termijn worden twee 'straatjuwelen' geplaatst bij de woning van Spannagel op de driesprong met de Halbe Wiersmaweg. Het gaat om twee betonvoeten met reflecterende palen.

De wegversmalling die zo ontstaat, moet het verkeer ter plaatse afremmen. Dit is een tijdelijke maatregel, in afwachting van een definitieve oplossing die volgend jaar wordt getroffen.

Familie blij met snelle actie

Afhankelijk van de medewerking van de leverancier uit Leek wil de gemeente de straatjuwelen liefst nog voor de jaarwisseling plaatsen. Anders wordt het direct na oud en nieuw.

Omdat de Halbe Wiersmaweg al is ingericht met drempels zijn hier volgens de gemeente geen maatregelen nodig. De familie Spannagel-Stegging is erg ingenomen met de snelle actie van de gemeente.