Rijkswaterstaat gaat strijd aan met onveilige situaties bij de Dorkwerderbrug

Gebruikers van de Dorkwerderbrug over het Van Starkenborghkanaal klagen geregeld over onveilige situaties. Rijkswaterstaat neemt nu maatregelen.

Sinds de Paddepoelsterbrug eind 2018 werd aangevaren, is de brug bij Dorkwerd voor menig forens uit het Westerkwartier de snelste optie om per fiets of auto de stad Groningen te bereiken.

Fietsstroken en verkeersborden

Volgens gebruikers van de brug ontstaat geregeld onveilige situaties doordat het er druk is. Rijkswaterstaat heeft onlangs poolshoogte genomen en besloten dat maatregelen noodzakelijk zijn.

Er worden onder meer roodgekleurde fietsstroken op het wegdek van de brug aangebracht en verkeersborden geplaatst, waarop gewaarschuwd wordt voor overstekende fietsers.

De gemeente Westerkwartier heeft er bij Rijskwaterstaat op aangedrongen dit zo snel mogelijk te doen. Volgens wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi gebeurt dit begin 2020, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Een black spot

Volgens haar vonden er sinds 1 januari 2017 overigens twee ongevallen plaats, waardoor de politie het nog niet categoriseert als een black spot. Dat is een verkeerssituatie waar de afgelopen drie tot vijf jaar tien of meer ongelukken plaatsvonden.