't Hornhuus in Kornhorn omgetoverd tot Top 2000 Café

’t Hornhuus in Kornhorn staat de laatste dagen van het jaar weer in het teken van de Top 2000. Op zaterdag 28 december wordt het dorpshuis weer omgetoverd een Top 2000 Café. Het betreft de zesde editie.

Met een deejay en live-muziek komen vele nummers uit de ‘lijst der lijsten’ voorbij. De avond wordt opgeluisterd met onder meer de Top 2000 Quiz, die de rode draad vormt in het programma. Muziekliefhebbers nemen het in duo’s tegen elkaar op in de strijd om de ‘George Beker’, de prijs voor het duo met de beste muziekkennis. Dit jaar wordt het café ook weer bezocht door een lijstduwer. Een regionale bekendheid vertelt over zijn of haar favoriete nummer aller tijden of een nummer met een bijzondere betekenis.

Mini-documentaire

Nieuw dit jaar is een mini-documentaire, een onderdeel, geïnspireerd op het tv-programma Top 2000 a gogo, waarin door middel van beeld en muziek bijzondere gebeurtenissen uit de muziekgeschiedenis voorbijkomen. Bezoekers kunnen ook dit keer stemmen op hun favoriete nummers. Daarna worden de stemmen gesteld, waarna de Top 10 van Kornhorn kan worden opgesteld. Met The River (Bruce Springsteen), Piano Man (Billy Joel), Purple Rain (Prince), Bohemian Rhapsody (Queen) en Wish You Were Here (Pink Floyd) kende iedere voorgaande editie nog een andere nummer 1.

Feest

Nadat de nummer 1 heeft geklonken gaat het feest door. Er kan dan gedanst worden op muziek uit de Top 2000. Het programma start om 20.30 uur en entree is gratis.