Hond blijft alleen achter in auto na ongeluk: 'Dit was wel vreemd'

Een hond die door zijn baasje wordt achtergelaten na een ongeluk. Bij de Dierenambulance Zuidhorn is de verbazing groot nadat de politie dinsdagavond om hulp vroeg nadat een bestuurder aan de Mensumaweg tussen Oldekerk en Tolbert tegen een boom was gereden . ,,Dit was wel vreemd'', reageert Yvette Niemeijer.

Niemeijer was degene die namens de Dierenambulance in het Westerkwartier dienst had en reed in de late avond naar de plek van het ongeluk. ,,We kregen de melding via de meldkamer. Een eenzijdig ongeluk. Eerst dacht ik 'een ree'. Maar het bleek 'auto tegen boom'. Daar worden wij meestal niet voor gebeld.''

Goed afgelopen

De Mensumaweg is een smalle weg, met aan de beide kanten een fietsstrook. Niemeijer vertelt dat de achtergelaten hond is nagekeken en daarna naar een asiel is gebracht. ,,Gelukkig is alles goed afgelopen. Maar het dier zat los in de auto.

Alle airbags waren afgegaan.''

Reden waarom Niemeijer wil benadrukken hoe belangrijk het is om ook honden vast te zetten in bijvoorbeeld een bench. ,,Ook met een dier in de auto kun je een ongeluk krijgen. Als het mis gaat, kan de hond zo door de voorruit gaan.''

Herenigd

De politie zocht in de omgeving van de auto naar de bestuurder, maar dat bleek zonder resultaat. Volgens een woordvoerder is inmiddels toch contact geweest. De hond en zijn baas zijn herenigd. De politie kan omwille van privacy geen verdere mededelingen doen over waarom de bestuurder zijn hond alleen achterliet. Ook over de oorzaak van het ongeluk kan de politie niets zeggen.