Communicatiemiddelen voor op de Groningse werkvloer

Aangeboden door: Firecom

Als onderneming is het van vitaal belang dat werknemers goed met elkaar communiceren. Door met elkaar te praten, kunnen cruciale werkprocessen beter verlopen.

Denk hierbij aan communicatie tussen de werknemers die een vrachtwagen uitladen en de planner die op het kantoor zit. Of aan de kraanmachinist die boven in de kraan zit en de opzichter die zich 40 meter lager op het dak van een bouwproject in omgeving Westerkwartier bevindt. Zo zijn er vele situaties denkbaar waar communicatie absoluut vereist is om alles soepel te laten verlopen. In dit artikel staan enkele tips op een rij om dit proces te verbeteren.

De tips op een rij

In de wereld van een continue aanwas van nieuwe technologieën is het logisch dat een eerste stap naar automatisatie wordt gezet. Zo kunnen slimme sensors aangeven wanneer een vrachtwagen uitgeladen is en dit signaal kan worden doorgezet naar het kantoor. Er zijn natuurlijke tal van automatisatie opties mogelijk en deze zijn heel specifiek afhankelijk van de werkzaamheden. Een goed idee is om een vakspecifieke beurs te bezoeken en met eigen ogen te bekijken wat er allemaal mogelijk is binnen je branche.

Ten tweede is het gebruik van portofoons een veilige en goedkope manier van communicatie. Deze draagbare radio kan zenden en ontvangen op een eigen beveiligde verbinding. Ideaal voor beveiligers die bijvoorbeeld op een evenement staan of voor andere activiteiten waar de fysieke afstand relatief groot is. Uiteraard is het verstandig om dit een keer uit te proberen door portofoons te huren bij een portofoon verhuur specialist.

Ten derde is het belangrijk om een goed lopend CRM systeem binnen je organisatie te ontwikkelen. Door een groeiend aantal werknemers, neemt de complexiteit van je communicatie ook toe. Overleggen met 1 à  2 werknemers is met een praatje afdoende, maar wat als je een boodschap moet doorgeven aan 25 man? Door een goed CRM systeem heb je dit op orde en liggen de communicatieprotocollen vast.

Het volgen van een training

Je kan al deze tips opvolgen, maar als je werknemers niet weten hoe dit te implementeren valt dan gaan deze tips verloren. Het volgen van een training is daarom altijd een slimme zit. Hierdoor leert iedereen binnen de organisatie hoe de communicatieprotocollen verlopen, welke technologieën gebruikt worden en hoe & waar de boodschap overgebracht moet worden. Net zoals bij defensie leven ze onder dit motto: één team, één taak.