Spelen met muziek

ZUIDHORN Afgestudeerd als docent muziek aan het Prins Claus conservatorium te Groningen geeft Nelleke Diepveen les bij Kunstbedrijven Westerkwartier.

,,Voor Kunstbedrijven geef ik de cursus meer met muziek”, vertelt Nelleke Diepveen. ,,Ik leid het kinderkoor en geef muzieklessen op diverse basisscholen in de gemeente Westerkwartier.”

Meer met muziek is een cursus voor kinderen vanaf groep 4. In deze cursus maken de kinderen kennis met de beginselen van muziek. Ze gaan lekker muziek maken door te zingen, te bewegen en op instrumenten te spelen. ,,Zo ontwikkelen de kinderen spelenderwijs hun gevoel voor ritme, melodie en samenspel. Ook maken ze kennis met verschillende instrumenten, die ze later misschien zelf willen gaan bespelen.”

De cursus meer met muziek wordt gegeven op de woensdagmiddag in het Cultureel Centrum Zuidhorn van 14:00 – 14:45. De cursus meer met muziek wordt ook (bij

voldoende aanmeldingen) aangeboden in Leek en in Marum. In Leek is de cursus van 15:30 – 16:15 en in Marum van 16:45 – 17:30.

De cursus kinderkoor wordt gegeven op de vrijdagmiddag van 16:00 – 16:45 in het Cultureel Centrum in Zuidhorn. ,,Tijdens het koor zingen kinderen verschillende

popliedjes die op dit moment in zijn. Kinderen leren hoe het is om in een groep te zingen en zingen soms zelfs tweestemmig. Naast de repetities treedt het kinderkoor ook geregeld op.”

Heeft u zingende en/of muzikale kinderen thuis? Meld uw zoon of dochter dan aan voor een gratis proefles. Dit kan door een mailtje te sturen naar diepeveennelleke@gmail.com Meer informatie is te vinden op www.kunst-bedrijven.nl.