Volop belangstelling voor wonen in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER - Vorig weekend maakten veel mensen van de gelegenheid gebruik het nieuwbouwaanbod in de gemeente Westerkwartier te bekijken tijdens de beurs NieuwbouwXL in Martiniplaza.

De gemeente heeft veel nieuwe inschrijvingen voor kavels ontvangen. Ook de interesse voor de projecten was groot. Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: „Hieruit blijkt dat mensen belangstelling hebben voor wonen in de gemeente Westerkwartier en daar zijn we blij mee.”

18 projecten in acht dorpen

Dat er veel gebeurt op het gebied van nieuwbouw in de gemeente Westerkwartier, blijkt uit het feit dat de gemeente maar liefst 19 projecten in de stand toonde. Dit zijn projecten in de dorpen Grootegast, Leek, Marum, Opende, Oostwold, Tolbert, Zevenhuizen en Zuidhorn. Het gaat zowel om appartementen in dorpskernen en kleinere invullocaties als om de grotere nieuwbouwwijken Oostindie in Leek en Oostergast in Zuidhorn.

Lancering nieuwe projecten

Op de beurs lanceerde de gemeente een aantal nieuwe projecten. Bijvoorbeeld de nieuwste fase van de nieuwbouwwijk Oostindie, een ruime, groene en waterrijke wijk aan de zuidkant van Leek. In het deelgebied De Hoven gaat de woningverkoop zo goed, dat er op de beurs nieuwe kavels voor vrijstaande woningen in Fase 2C zijn gepresenteerd. De kavelgrootte varieert van 716 tot 1.788 m2.

Ook de nieuwbouwwijk Roblespark in Grootegast breidt verder uit. In het Roblespark fase 2A wordt gebouwd in de luxe en frisse stijl van de Amsterdamse en Delftse school. Er is nieuw aanbod van kavels voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. De kavelgrootte varieert van 315 tot 710 m2.

Kijk voor alle informatie over nieuwbouw in het Westerkwartier op www.westerkwartier.nl.