Reizigers HOV Leek krijgen goodiebag vanwege verbeterde busverbinding

Vrijdagochtend werden de busreizigers van Qlink 3 in de ochtendspits getrakteerd vanwege de afronding van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek.

Reizen met de bus tussen Leek en het hoofdstation in Groningen is nu nog sneller, makkelijker en aantrekkelijker geworden. Vanaf het eindpunt (Oostindie) zijn busreizigers binnen 27 minuten op Hoofdstation Groningen. Als er een file staat op de A7, kan de bus gebruikmaken van de vluchtstrook.

Met het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek hebben de provincie Groningen en de gemeente Westerkwartier samen de busverbinding, de haltes en hubs verbeterd.

Goodiebags

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier en districtshoofd Agnes Bernardt van Rijkswaterstaat Noord-Nederland) deelden vrijdagochtend op de route tussen de halte Oostindie en halte P+R Leek (aan de A7) goodiebags uit aan de busreizigers van Qlink3. Dit om te vieren dat bijna alle werkzaamheden langs de route klaar zijn.

Verbeteringen busroute

· Door een eigen afrit vanaf de A7 rijdt de bus sneller van Groningen naar Leek.

· Langs de route zijn haltes, hubs en rotondes aangepast.

· Er zijn bij alle haltes in Leek meer fietsenstallingen gekomen.

· Oversteken voor fietsers en voetgangers is nu veiliger geworden.

· Met de nieuwe busbaan door de wijk Oostindie zijn de omliggende plaatsen beter bereikbaar geworden met de bus.

· Er rijden nu meer bussen van en naar Oostindie.

· Nieuwe bussen hebben wifi en USB-poortjes om de telefoon op te laden.

· Er is een nieuwe hub: P+R Leek (langs de A7) met 200 parkeerplaatsen, oplaadpunten voor auto’s en fietsen, fietskluizen, nieuwe wachtruimtes, DRIS-borden met actuele informatie over het OV en een hub-informatiepaal waar reizigers hun mening kunnen geven.