Broers exposeren in de Pop UP Gallery

In het weekend van 22 tot en met 24 November en het weekend van 29 november tot met 1 december is de Pop UP Gallery Oldehove tussen 14.00 uur en 17.00 uur geopend aan de Schoolstraat 19 in Oldehove. Dit is in de voormalige Jan Biermaschool, ingang aan de voorkant.

In de Pop UP Gallery is werk te zien van de twee J’s. Johan en Jaap van der Dong zijn broers die samen opgroeiden in het dorp Hoogkerk, en in hun jeugd al belangstelling kregen voor alles wat met kunst te maken had.

Jaap schilderde vaak als een bezetene zijn omgeving, en legde zijn vele indrukken vast op papier en canvas. Bij Johan ging het in de begintijd vooral om het geheel der kunsten, iets wat je in zijn belangstelling voor het interdisciplinaire, het grensoverschrijdende daarvan tot de dag van vandaag terugziet. De belangstelling van beiden voor de kunst kwam onder andere voort uit de verhalen over hun oudoom Jan Zondag, waarbij het helaas nooit tot een ontmoeting met hem kwam.

Johan werd door zijn concepten bekend terwijl Jaap meer voor het anonieme en het stug doorwerken van zijn indrukken koos. Voor beiden is nu de tijd gekomen om ook eens samen naar buiten te treden.