Langer parkeren in centrum Zuidhorn

De parkeerduurregeling in het centrum van Zuidhorn wordt verruimd van twee naar drie uur. Dat heeft de gemeente Westerkwartier besloten. Het gaat hier om het parkeren binnen de blauwe zone in de beide parkeergarages en het parkeerterrein aan de Wilhelminalaan. De halfuur parkeerplaatsen binnen de blauwe zone blijven ongewijzigd.

Achterliggende gedachte is, dat het verruimen van deze parkeerduur het centrum van Zuidhorn aantrekkelijker wordt voor het winkelende publiek en horecabezoekers. Met de nieuwe regeling krijgt het publiek nu ruimer de tijd de winkels en/of eet- en drinkgelegenheden in het centrum te bezoeken. De voorgestelde verruiming van de parkeerduurregeling is besproken met de Zakenkring Zuidhorn.

Verantwoordelijk wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “We verwachten door de verruiming van de parkeerduur een aantrekkende werking vanuit de regio en hiermee een bijdrage te leveren aan een goed ondernemersklimaat in het centrum van Zuidhorn.”

Deze regeling gaat in zodra de bebording met de verruimde parkeerduur (maximaal 3 uur) in het centrum is geplaatst. Dit gebeurt op korte termijn.