Leovardia een maatje te groot voor Fc. Grootegast

De eerste elftallen van Leovardia en Grootegast hebben elkaar voor het laatst in competitieverband getroffen in het seizoen 2013/2014.

De uitwedstrijd leverde toen voor Grootegast een 0-6 overwinning op.

Bij Leovardia hangen de vlaggen halfstok en wordt er vooraf aan de wedstrijd begonnen met een minuut stilte als eerbetoon aan een verenigings- en tevens KNVB scheidsrechter die afgelopen week plotseling is overleden. Daarna trapt Robert Kooistra af namens FC. Grootegast.

Robert probeert het met een schot op doel, maar dit blijkt een makkelijke prooi voor de keeper van Leovardia. Even later passt de nr. 10 van Leovardia een bal in het centrum van de verdediging van Grootegast, welke leidt tot een eenvoudige score van Kian Visser voor Leovardia.

Zo is het reeds in de 4e minuut 1-0 voor de thuisclub. Veel te vroeg voor Grootegast. Leovardia anticipeert meteen op de spelwijze van Fc. Grootegast, welke vooraf is bedacht door trainer Johannes Veenema. In de 6e minuut krijgt Leovardia een vrije trap, de bal verdwijnt langs een driemans-muur.

In de 17e minuut loopt Leovardia wel heel gemakkelijk door de verdediging van Grootegast en heeft een speler de aanvallers voor het uitzoeken. Het is Jeffrey van de Galiën die de 2-0 mag scoren

Na de koffie (voor sommigen), blijkt dat Tjerk Poortinga in het veld is gekomen voor Robert, die helaas niet verder kan vanwege een blessure.

Dan valt toch de 3-0. Een sublieme voorzet van de nr. 7 van Leovardia en via Kian Visser ligt de bal nu toch achter de keeper. De verdediging van Grootegast kon er alleen maar naar kijken.

Aan alles merk je dat Leovardia nu door wil stomen en net zoals in de eerste helft weten ze elkaar goed te vinden en passeren ze de spelers van Grootegast gemakkelijk. Jelmer van Gorp voorkomt nog door een tweetal reddingen achter elkaar een grotere voorsprong van de thuisclub.

In de 59ste minuut komt die er alsnog: 4-0 via een kopbal van Lars Postumus. Dan volgt er in de 76ste minuut toch een goal voor Grootegast. Tim weet via een vrije trap Jelmer Schuil in het strafschopgebied te bereiken. Waarna deze via een rake kopbal de bal achter de keeper van Leovardia in het netje weet te werken. Daarna komt uit het niets toch nog weer een goal van Leovardia, de bal kan niet goed worden weggewerkt door de Grootegaster verdediging, wat resulteert in een assist voor de thuisclub. Lars Postumus twijfelt niet en neemt de bal in één keer op de voetbalschoen: 5-1.

In de 85ste minuut weet Tjerk namens Grootegast het verschil in doelpunten nog te verkleinen, opnieuw via een mooie voorzet van Tim.

De laatste minuten mag Marnix Heeringa nog Bouwe vervangen. De eindstand in Leeuwarden is 5-2. Fc. Grootegast 1 gaat na een oefenwedstrijd op vrijdag 15 november in en tegen Bakkeveen en de daaropvolgende competitievrije zaterdag, er thuis op zaterdag 23 november weer tegenaan. De tegenstander is dan Anjum.