Eagles blijven ondanks nederlaag koploper

LEEK – Een sterke eindsprint mocht Leekster Eagles vrijdagavond niet baten. Thuis tegen Texel’94 werd het in Sportcentrum Leek 4-5. De nog ongeslagen thuisclub stond zelfs met 1-5 achter, maar drie treffers in de laatste vijf minuten mochten de formatie van oefenmeester Martijn Alssema uiteindelijk niet baten.

De eveneens nog niet verslagen eilanders kwamen na acht minuten op 0-1 en drie minuten voor de pauze viel de 0-2. In de pauze stond het 0-3. Die stand bleef lang op het scorebord. Karim Layeb verkleinde de achterstand tot 1-3, waarna de Tesselaars wegliepen naar 1-5. Het pleit leek beslecht, maar de adelaars bleven knokken voor een beter resultaat. Belofte Stan van der Wal (werd donderdag 16 jaar!) maakte er 2-5 van en Layeb tekende voor de 3-5.

In de laatste minuut had Van der Wal nogmaals succes, maar de resterende 45 seconden bleken tekort om de stunt compleet te maken. De Leeksters hadden hun eerste vier competitieduels gewonnen. Met 12 uit 5 blijven ze bovenin meedraaien. Vrijdag 1 november spelen de Westerkwartierders op Urk.