Zilver op EK voor Acro Academy

Marum Het damespaar Anna Koster en Robin Hooijenga van Acro Academy heeft tijdens de Europese Kampioenschappen Acrogym in Holon, Israël de zilveren medaille weten te bemachtigen.

Het charismatische team was als laatste van de acht finalisten aan de beurt en toonden met veel kracht, dynamiek en souplesse aan dat zij recht hebben op een plek op het podium. De ontlading bij zowel de sporters als de trainers was dan ook overweldigend toen hun score goed bleek voor een zilveren medaille.

Zesde totaalscore

Anna en Robin wisten zich, na twee prachtige kwalificatieoefeningen, met een zesde totaalscore te plaatsen voor de finale in de categorie damesparen Junioren 1. Doordat van elk land maar één team per categorie zich kan kwalificeren, gingen zij als vierde van de acht teams door naar de finale. Met hun combi-oefening, waarin elementen van zowel tempo als balans zijn opgenomen, wisten zij de jury op zowel technisch als artistiek vlak te overtuigen van hun talent.

Vorig jaar eindigde het damespaar tijdens het WK in Antwerpen nét naast het podium, op de vierde plek. En ook dat was al een prestatie van formaat in een competitie waarin landen als Portugal, Rusland, Groot-Brittannië en Israël de wedstrijden vaak domineren. De 12-jarige Anna en 17-jarige Robin trainen 17 tot 20 uur per week bij Topsportstichting Acro Academy in Marum als combinatieteam met SV Donkerbroek.

Jongste leeftijdscategorie

Ook de damesgroep Xiao Mei Harms, Inge Speerstra en Lisanne Hulder heeft laten zien dat zij behoort tot de top. In de jongste leeftijdscategorie wist het team zich, na een prachtige balans- en tempo-oefening, als zesde te kwalificeren voor de finale. Een prachtige prestatie in een groot en sterk deelnemersveld, waarin maar liefst 28 teams uit 18 verschillende landen meededen. In de finale mochten ze nogmaals hun tempo-oefening draaien, waarmee ze hun score zelfs nog iets wisten te verbeteren. Zij mogen zich nu zesde van Europa noemen. Een hele knappe prestatie!

De damesgroep Arjenne Steenbergen, Nova Houtman en Myrthe Tognini (combiteam Acro Academy/ FC Meppel) en het mixpaar Tess Offringa en Martin-Lin Visser (combiteam Acro Academy/ SV Donkerbroek) lieten eveneens prachtige oefeningen zien. Beide teams kwamen uit in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar. Ondanks hun knappe prestaties, kwamen ze helaas net iets te kort om een plek in de finale te bemachtigen.

EAGC

De Europese kampioenschappen vinden plaats van 24 oktober tot 3 november. Tijdens de EAGC (European Age Group Competition; het EK voor de jongere leeftijdscategorieën) die afgelopen week plaatsvond, mochten de Jeugd en Junioren 1 teams hun kunsten vertonen. Vanaf 30 oktober staan de Junioren 2 en Senioren op de wedstrijdvloer. Ook hiervoor hebben zich twee teams van de Acro Academy gekwalificeerd.