MHC Westerkwartier met 4 herfstkampioenen glansrijk door de voorcompetities

De Mixed Hockeyclub Westerkwartier (MHC) presteerde uitzonderlijk goed tijdens de voorcompetities.

Vier teams sloegen zich er glansrijk doorheen en wisten de kampioenstitel in de wacht te slepen.

Eva van de meiden A1 zegt: “Wij spelen al van jongs af aan samen en kunnen elkaar blindelings vinden. We zijn lange tijd ongeslagen gebleven. Tijdens een wedstrijd werd het zelfs 10-0. Alleen de laatste hebben wij verloren. We waren niet op volle sterkte en hadden te weinig tijd voor de warming-up. Gelukkig had dit geen effect op onze eerste plaats in de poule. We promoveren nu dus vanuit de 2de naar de eerste klasse bondscompetitie.”

De jongens A1 met aanvoerder Marc Croeze: “In een competitie waar de verschillende teams erg aan elkaar gewaagd waren, hebben de jongens vier van de vijf wedstrijden gewonnen. Het was absoluut een teamprestatie waarin alle spelers een belangrijke rol hebben gespeeld.“

De jongens A1 promoveren naar de super A, voor een volgende reeks regionale wedstrijden binnen het district Noord en Oost Nederland.

Het zelfde geldt voor de meiden B1. Lange tijd bleven zij ongeslagen, alleen de laatste wedstrijd hebben zij gelijk gespeeld. De meiden B1 promoveren vanuit de eerste klasse naar de regionale super B.

Op de foto de meiden D3. Wat een prestatie van dit kersverse team dat voor een groot deel pas sinds de zomervakantie met elkaar speelt. Deze meiden zijn met totaal 42 doelpunten ongeslagen door de voor competities gekomen.