OWK 1 knokt zich terug in de wedstrijd en pakt een punt

Op vrijdagavond zag uw reporter OWK 1 weer en wind trotseren op het korfbalveld te Oostwold. Weer of geen weer, er werd gewoon keihard getraind voor de wedstrijden tegen de selectie van NKC’51 uit Nijverdal.

Het tweede team speelde gelijk tegen het tweede van NKC met 14-14, waarna de beide hoofmachten mochten aantreden.

Vanwege een schorsing begon Sander Lap in de basis. Ook Dylan Noordhof startte voor de CINX formatie en speelde een uitstekende wedstrijd. OWK speelde een lastige wedstrijd, waarin de uitploeg uit Nijverdal eigenlijk de gehele wedstrijd de leiding had. Doelpunten waren schaars, en beide vakken van OWK vonden maar moeilijk de korf. Eerder genoemde Dylan Noordhof leek hier geen last van te hebben, in zijn basisdebuut in het 1e dit seizoen maakte hij maar liefst 6 goals. Een lichtpuntje in een verder niet te beste wedstrijd van Oostwolder zijde. Gedurende de 2e helft wist de uitploeg zelfs uit te lopen naar een 8-12 voorsprong.

OWK gaf zich echter niet gewonnen, en op pure wilskracht en inzet wisten zij zich terug te knokken. In de laatste minuut van de wedstrijd toonde aanvoerder Gert Schuitema zijn klasse en maakte met een knappe goal de 13-13 en op deze stand floot de scheidsrechter af. Met dit punt mag OWK gezien de wedstrijd blij zijn. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor de zaalcompetitie staat OWK momenteel met 4 punten op de 7e plek.

Volgende week speelt de selectie van OWK in Assen tegen AVO 1 en 2. De wedstrijden zullen om 15:30 uur en 17 uur starten en OWK kan uw steun goed gebruiken om de nodige punten mee naar Oostwold te nemen.