Strijd Grootegast en Ropta Boys eindigt in gelijkstand

In de geschiedenis van Ropta Boys 1 tegen FC Grootegast 1 zijn vanaf het seizoen ‘97/’98 de volgende gegevens te benoemen voor het uitspelende Grootegast: 3 keer winst, 1 keer gelijkspel en 2 keer verlies.

In het begin van de eerste helft wordt er veelal op Grootegaster helft gespeeld, wat in de 10 minuut resulteert in een onderschepping van de bal bij keeper Jelmer van Gorp. Het leek alsof de Ropta Boys speler daarna de bal even kwijt is, waardoor het met een sisser afloopt voor de Grootegasters. Die zitten er fel bovenop en onderschept steeds meer de bal van Ropta Boys, maar komt nog niet in de buurt van het 16 meter gebied van de tegenstander. Het lijkt erop dat Grootegast het goede aandringen van vorige week in de tweede helft tegen Minnertsga doorzet. Spelers vinden elkaar goed en er wordt mooi combinatiespel gespeeld. De vrije trap en de corner die Ropta Boys krijgt worden goed verwerkt door de Grootegaster verdediging die gevormd wordt door de hardwerkende Sjac Ausma. Dan is het oprukkende Grootegast in de 15 minuut toch de ploeg die de score openbreekt. Robert Kooistra passt op Tim Veenstra en hij maakt deze kans koelbloedig af.

Later geeft Tjerk Poortinga een mooie pass op Tim Veenstra en ook in de 45 minuut is er voor Grootegast een mooie kans om de score verder uit te breiden. Maar helaas.

In de 61 minuut weet Kees Kool van Ropta Boys de score gelijk te trekken: 1-1. Zelfs Jelmer van Gorp kan dit niet meer voorkomen. Johannes Veenema, die zijn wissel al voor deze tegentreffer klaar had staan, brengt deze ook nu daadwerkelijk in. Kevin Houweling komt erin voor Tim. Kort daarop wordt ook een tweede wissel doorgevoerd. Johan Beute wordt in het veld gebracht voor Derk Kuipers. Johan gaat op linksachter spelen en Jelmer Schuil gaat naar rechtsachter. Het spel van Grootegast blijft hierna rommelig. In het Grootegaster kamp wordt gehoopt dat het gelijke spel vastgehouden kan worden.

In de 75 minuut mag Mike nog een vrije trap nemen. Robert zijn kopbal levert niets op en hij wordt daarnaast ook teruggefloten voor buitenspel. In de 76 minuut heeft keeper Jelmer opnieuw een goede redding. Hierna proberen de trainers van beide partijen door het inbrengen van wissels nog invloed op de uitslag te hebben. Voor Fc. Grootegast betekent dit dat Joran als laatste wissel in de 81 minuut ingebracht wordt voor Remco de Jong. Hij vormt vanaf dat moment samen met Albert Koers en Mike het middenveld. Er volgen nog enige spannende minuten, waarbij Ropta Boys voor de winst probeert te gaan en Grootegast met samengeknepen billen de 1-1 vast probeert te houden. Dat resulteert in de 87 minuut nog in een gele kaart voor Joran en in de 90 minuut nog in een kans voor Ropta Boys. Gelukkig voor Grootegast gaat de vrije trap voorlangs en mag niet mopperen, is de conclusie van supporters van beide partijen gezien het betere spel van Ropta Boys in de tweede helft. Maar gelukkig had deze wedstrijd ook een eerste helft. Een poging van een Grootegast supporter om iemand van Ropta Boys om te kopen mocht niet baten. Het eerder genoemde tasje met inhoud, te weten een vleespakket, wordt aangeboden in ruil voor de drie punten. De supporter van de tegenpartij accepteert lachend dit aanbod niet.

Volgende week gaat FC Grootegast het thuis opnemen tegen Rottevalle op Sportpark Grootegast- Doezum.