Koploper Leekster Eagles wint al vier keer

ASSEN – Leekster Eagles gaat onverstoorbaar door met winnen. Op papier was LTC-Eagles in Assen een topper, maar in de praktijk zegevierden de bezoekers probleemloos.

Na een 1-6 ruststand werd het in sporthal Peelo 5-9. Ook Excelsior’31 heeft na vier ontmoetingen 12 punten. LTC houdt 9 punten. Binnen tien minuten leidden de efficiënte adelaars dankzij Karim Layeb, Erolind Derguti (een week eerder tegen Scagha’66 de gevierde man) en Fabio de Matos Fernandes met 0-3. Door opnieuw Layeb en Delano Dussel werd het zelfs 0-5, voordat de thuisclub iets terugdeed: 1-5. Uit een tienmeter bepaalde de Matos Fernandes de ruststand op 1-6.

Zeven minuten na de hervatting was de marge geslonken tot 3-6, maar de brigade van oefenmeester Martijn Alssema liet zich niet van de wijs brengen. Derguti tekende voor 3-7 en met nog vijf minuten op de klok liet Roy de Vries 3-8 noteren. Nadat Layeb (topscorer met drie goals) er zelfs 3-9 maakte, trof LTC in de slotminuut nog twee keer doel (5-9). Maar beide doelpunten konden de Drentse futsallers niet (meer) opvrolijken.

Vrijdag 18 oktober heeft Leekster Eagles geen competitieverplichtingen. Een week later komt Texel 94 naar Sportcentrum Leek. LTC ontvangt op 25 oktober Scagha’66.