Herfstachtige taferelen op sportpark in Oostwold

Grijze luchten, regen en vooral harde wind. Zaterdag ging het vlaggenschip van OWK de strijd aan met de hoofdmacht van Sparta uit Zwolle.

Vorig jaar speelden beide teams tegen elkaar in de zaal. In deze competitie wist Sparta kampioen te worden, wat betekent dat zij komend zaalseizoen in de hoofdklasse uit mogen komen.

De CINX formatie schoot uit de startblokken met twee mooie aanvallen die dames Marloes de Haan en Tessa Lap knap af wisten te ronden. Maar ook Sparta leek echter in de beginfase geen last te hebben van de wind en maakte ook 2 afstandstreffers. Hierna namen de bezoekers het initiatief, OWK wist nog de 3-3 te maken maar hierna nam Sparta de leiding en gaf deze de gehele wedstrijd niet uit handen. OWK wist in de eerste helft nog wel steeds in de buurt van de uitploeg te blijven, en in de rust gaf coach Mulder ook aan dat alles nog mogelijk was. Alleen net als een week eerder kwam OWK zwak uit de kleedkamers. OWK had veel één schots aanvallen, had te weinig rebounds en wanneer een mooie aanval werd afgerond met een goal werd aan de andere kant te gemakkelijk een tegentreffer doorgelaten. OWK wist daarnaast na een uur korfballen maar tien goals te maken, veel te weinig om op dit niveau wedstrijden te winnen. Sparta zette hier zeventien tegenover, wat de eindstand bepaalde op 10-17.

Ook OWK 2 wist helaas niet te winnen. In een spannende wedstrijd met erg weinig doelpunten moesten zij de punten aan Mid-Fryslan 3 laten, eindstand 8-9. OWK 3 redde de eer van Oostwold dit weekend nog enigszins en speelde met 16-16 gelijk in Oude Pekela. Toch nog een puntje dit weekend. Komende week mag de selectie weer hard in training om komend weekend in de wedstrijd tegen Drachten, toch een soort van derby, wel punten te pakken. Daarnaast spelen OWK 3 en OWK 1 respectievelijk dinsdag en woensdagavond bekerwedstrijden tegen NQL 1 en De Granaet 1. Ook hier kan OWK uw steun goed gebruiken.