OWK 1 bijt in het stof in strijd tegen Nic. 1

Zaterdagmiddag stond de derby OWK 1 - Nic 1 op de korfbalagenda. Deze wedstrijd werd vorig jaar vier maal gespeeld.

Nic. wist op het veld tweemaal te winnen, OWK ging er in beide zaalwedstrijden met de winst vandaar. Zaterdag kon de wedstrijd dus alle kanten op. Zaterdag zagen toeschouwers OWK 2 knap winnen van Heerenveen 2. Na een moeizame start wisten zij met hard werken en echt teamspel de wedstrijd om te buigen en uiteindelijk vrij makkelijk met 15-7 te winnen.

Het vlaggenschip van OWK schoot wel uit de startblokken, met twee goals via de doorbraak van Sicco Koopmans. Nic. wist echter aan te haken en tot een stand van 5-5 vielen de goals om en om. Hierna nam de uitploeg echter het voortouw.

Achteraf gaven zij de voorsprong die ze in deze fase opbouwden niet weer uit handen. Vanaf deze gelijke stand wisten zij uit te lopen naar een 5-9 voorsprong.

In de rust werden nogmaals de aandachtspunten besproken, maar ook in de 2e helft lukte het OWK niet om verdedigend druk te zetten op de spelers van Nic. Af en toe wist OWK in haar aanvalsspel te komen in de tweede helft, maar na een goal werd aan de andere kan te makkelijk weer een tegengoal weggeven. Nic. maakte gretig gebruik van het matige verdedigen van OWK en maakte uiteindelijk 23 goals. OWK bleef steken op een magere 13 treffers, waardoor deze wedstrijd duidelijk in het voordeel van Nic. werd beslist.