Eagles troeft nieuwkomer af

LEEK – Leekster Eagles startte de competitie vrijdagavond met een onbedreigde zege op IFC Zwolle. De Overijsselse nieuwkomer verliet Sportcentrum Leek met een 5-1 nederlaag.

In de doelpuntloze eerste helft verzuimden de adelaars van coach Martijn Alssema afstand te nemen. Sterker nog: na de hervatting namen de bezoekers zelfs brutaal de leiding (0-1). De Zwolse pret bleek echter van korte duur. Roy de Vries zorgde voor 1-1 en Mehdi Charaf-Eddine hielp de Eagles aan de leiding: 2-1. Vervolgens was het de beurt aan Fabio de Matos Fernandes (3-1). Met twee treffers had Luciano Matulessy het laatste woord. Vorig seizoen was hij topscorer bij de Westerkwartierders, die komende vrijdagavond 20 september een interessante krachtproef wacht.

In de eerste ronde van de strijd om de nationale zaalvoetbalbeker krijgen de Leeksters dan bezoek van regerend landskampioen Hovocubo, dat volgende maand de groepsfase van de Champions League afwerkt. Smaakmaker bij de club uit Hoorn is Yoshua St. Juste. De uit Marum afkomstige baltovenaar is de broer van verdediger Jerry St. Juste, die onlangs Feyenoord verruilde voor Bundesligaclub 1. FSV Mainz 05.

Coach van Hovocubo is voormalig zaalinternational Sander van Dijk, die jaren geleden in Leek aan het roer stond. De topper FC Eindhoven-Hovocubo eindigde vrijdagavond onbeslist: 2-2.

Wessel Aslander